On-chain Metrics Suggereert dat het ethereum nog steeds ondergewaardeerd kan worden

  • De etherische prijzen winnen kortstondig het niveau van $1.100 terug.
  • De MVRV-verhouding suggereert dat ETH nog steeds ondergewaardeerd is.
  • De volgende prijsbeweging is waarschijnlijk een afspiegeling van die van Bitcoin.

De etherische prijzen hebben vanochtend het viercijferige gebied opnieuw bezocht na een kleine terugtrekking die zwaardere verliezen dreigde te veroorzaken. Sommige on-chain metrics suggereren dat het nog steeds ondergewaardeerd is, zelfs na de recente rally.

Na het raken van $1.150 op sommige beurzen op 4 januari, trokken de etherische prijzen zich sterk terug na Bitcoin Method toen het CME-gat werd gedicht, wat resulteerde in een correctie van 10% voor BTC.

De ETH-prijzen gleden binnen zes uur terug naar $850, maar bleven daar niet lang. Ten tijde van de pers waren de etherische prijzen aan het vechten om het $1.000 niveau vast te houden.

Industriecommentator Alex Saunders twitterde met zijn bullish vooruitzichten voor Ethereum en maakte zo nieuwe hoogtepunten van alle tijden.

Andere analisten en waarnemers hebben gesuggereerd dat de echte monetaire fundamenten voor Ethereum nog niet zijn doorgedrongen. Daarnaast suggereert een metriek ook dat de asset verder moet gaan.

Ethereum nog steeds ondergewaardeerd

Volgens het laatste Glassnode Insights-rapport bracht Ethereum minder dan een maand door in het viercijferige gebied voordat het een pijnlijke berenmarkt betrad die tweeënhalf jaar duurde.

„Maar de signalen aan de ketting suggereren dat we nog steeds in de beginfase van een stierenmarkt zitten, ten opzichte van dezelfde prijsniveaus in 2018.“

Het rapport analyseerde de verhouding tussen de marktwaarde en de gerealiseerde waarde (MVRV), wat de relatie is tussen de marktkapitalisatie en de gerealiseerde kapitalisatie. De metriek, gecreëerd door David Puell en Murad Muhmudov, geeft een indicatie van wanneer de verhandelde prijs onder een ‚reële waarde‘ ligt.

ETH-overdrachtswaarde

Glassnode verklaarde dat de MVRV-verhouding nog steeds extreem laag is ten opzichte van begin 2018, toen de prijs gelijk was aan het huidige niveau.

Toen de ratio eerder zo laag was, in de aanloop naar de stierenloop van 2017, lagen de ETH-prijzen nog onder de 25 dollar.

„Dit geeft aan dat er in de huidige markt ruimte is voor een aanzienlijke verdere groei voordat ETH overgewaardeerd raakt.“

Nieuwe hoogtepunten in zicht

Zoals we al ontelbare keren hebben gezien, moet Ethereum zich nog volledig ontkoppelen van de bewegingen van Bitcoin, dus de volgende stap zal waarschijnlijk volgen.

Aan de andere kant is er onmiddellijke steun in het midden van de 800 dollar en nog zwaardere steun rond de 725 dollar waar ETH zich bijna een week lang heeft geconsolideerd.

Een ander been omhoog kon weerstand bij $1.230 ontmoeten waar de vorige wekelijkse kaarsen sloten. Op de huidige niveaus, Ethereum is iets minder dan 40% uit de buurt van een nieuwe all-time high.