OKEx säger att adresser som skickar 960 miljoner dollar i Bitcoin till Binance inte är deras

Totalt 8 500 BTC flaggades när de flyttades från kryptobörsen OKEx till Binance över två transaktioner, varav den första var 5 000 BTC (56,5 miljoner dollar) och den andra var 3 500 BTC (39,6 miljoner dollar).

Transaktionerna sågs av den stora transaktionsövervakaren Whale Alert, som flaggade dem på sociala medier och avslöjar att de anser att dessa två transaktioner är interna växelöverföringar och påpekade att det för närvarande undersöker situationen.

Även om stora transaktioner mellan börser inte är ovanliga, höjde dessa två ögonbrynen som tidigare i fredags stängde OKEx uttag från sin plattform eftersom en av dess privata nyckelinnehavare har varit „ur kontakt“ med börsen eftersom de „samarbetar med en allmän säkerhet byrå i utredningar. ”

Om kryptovalutabörsen inte kan komma åt sina medel skulle det inte kunna flytta så stora mängder till Binance. I sitt meddelande påpekade OKEx att användarnas kryptotillgångar är säkra och att dess andra funktioner än kryptouttag inte påverkades av situationen.

Börsen påpekade att uttag kommer att återupptas „när den berörda privata nyckelinnehavaren kan godkänna transaktionen.“ Medan spekulationer störde på sociala medier angående transaktionerna verkar det som om de helt enkelt var felmärkta av Whale Alert.

Lennix Lai, OKEx direktör för finansmarknader, påpekade att adresserna inte tillhör OKEx.

Hans åsikt bekräftades senare av Phillip Gradwell, chefsekonom vid blockchain-analysföretaget Chainalysis, som påpekade på sociala medier när han svarade på Whale Alert att transaktionerna var felaktiga och inte var en rörelse från OKEx till Binance.

Data från blockchain-övervakaren ChainInfo verkar bekräfta dessa uttalanden, eftersom det visar att OKEx nettoutflöden var över 6 000 BTC igår, men det verkade inte flagga dessa stora rörelser till Binance, eller tidigare flaggade rörelser som tycktes visa transaktioner från Huobi till OKEx.

CryptoGlobe nådde ut till OKEx angående rykten om att OK Groups grundare Star Xu hade „tagits av polisen“ och fick veta att OKEx är en separat enhet och som sådan inte „i stånd att kommentera några åtgärder eller aktiviteter relaterade till Star Xu. ”