Kommer Bitcoin att gynnas ytterligare av Goldman Sachs dollaravskärmningsvarning

Den kända investeringsbanken Goldman Sachs har varnat för nedbrytningen av den amerikanska dollarn. Kommer detta att gynna Bitcoin?

I går varnade Goldman Sachs att den amerikanska dollarn utgör en allvarlig risk för att förlora sin status som världens reservvaluta. Detta kommer mitt i ökande oro över inflationen i USA. Kommer detta att leda till att Bitcoin-priset kommer att fortsätta ytterligare inom en snar framtid?

Demise of the Dollar’s Dominance är nära: Goldman Sachs

Enligt en Bloomberg- artikel har USA-baserade investeringsbankjätten Goldman Sachs i en rapport utfärdat en stark varning om den amerikanska dollarn. Den sade att greenbacken är i en stor fara för att „förlora sin status som världens reservvaluta.“

Detta är ett direkt resultat av Federal Reserve: s ansträngningar att „rädda den pandemisk drabbade amerikanska ekonomin“ genom påföljande finanspolitiska stimuli, säger rapporten.

Eftersom FED: s balansräkning redan genomförde $ 3 biljoner rundor och kongressen som väljer ett annat „stimulerande drag“, kunde dollarn kyssa farväl till sin valutamarknadsdominans.

Inte en möjlighet men Gold’s Rally säger allt

Goldman Sachs anser dock att ovanstående inte är en nödvändig möjlighet. Fortfarande återspeglar förbehållet känslorna av massor av investerare som har hoppat marknader från kontanter till guld.

„Guld är den sista utväxlingsvalutan, särskilt i en miljö som den nuvarande där regeringar debatterar sina fiatvalutor och driver riktiga räntor till låga tider,“ skrev Goldman-strateger inklusive Jeffrey Currie. Det finns nu, sade de , „verkliga oro över den amerikanska dollarens livslängd som reservvaluta.“

Yellow metal’s rekordbrytande rally till nästan $ 2000 / uns märket talar volymer om det dystra tillståndet i världens kollektiva ekonomiska tillstånd.

Kommer Bitcoin att gynna ytterligare?

Som rapporterats av CryptoPotato har investerare följt QE-rörelser som gjorts av olika regeringar.

Förväntar sig oavbrutet pengarutskrift och ökad ekonomisk osäkerhet har de redan tagit fot på Bitcoin- och guldmarknaderna. BTC-priset steg med nästan 15 procent under det senaste dygnet.

Enligt Messaris Eric Turner kan lönsamma DeFi-investerare också köra Bitcoin-priserna högre genom att använda sina „avkastningsvinster“ för att köpa mer BTC. Men kommer topp cryptocurrency se fler vinster?

Ja, enligt Charles Edwards, digital kapitalförvaltare på Capriole. Utvecklaren av Bitcoin: s Energy Value-teori anser att denna senaste rally är solid eftersom den hände i samband med guld och inte aktier.

Detta är bara början, och det kommer mer att komma.