First Mover: Ethereum krijgt ongeplande stresstest als de koorts van DeFi groeit.

Deze column heeft de afgelopen weken geschreven over de verrassende mogelijkheid dat cryptocentrische markten het nieuwe thuis voor het kapitalisme zijn geworden, in een omgeving waarin centrale banken en overheden diep ingrijpen in de markten terwijl ze via noodhulp de winnaars van het bedrijfsleven plukken.

De belachelijkheid van de saga van de afgelopen weken met het heerlijk genoemde startup-protocol SushiSwap laat zien dat niet alleen de marktsignalen in digitale activa levendig zijn, maar dat de concurrentie dat ook is.

Terwijl van buitenaf deze markten lijken als een hol van ongebreidelde speculatie, de innovatieve manie die nu plaatsvindt in de snel groeiende arena van de gedecentraliseerde financiën , bekend als DeFi, is het verstrekken van een test van hoeveel de 11-jarige digitale-asset markten kunnen dragen.

Het bewijs voor de meeste DeFi-projecten is Ethereum, de op één na grootste blokketen, waaraan veel ontwikkelaars de voorkeur geven voor het faciliteren van „programmeerbaar geld“ door middel van „slimme contracten“ – stukjes programmeerwerk die de voorwaarden bepalen waaronder transacties plaatsvinden, evenals eventuele outputs.

Het uiteindelijke doel van deze DeFi-systemen is om de functies van banken en andere financiële bedrijven te automatiseren, waardoor ze minder duur, efficiënter en misschien zelfs eerlijker zijn in hun kapitaaltoewijzing. Met andere woorden, ondernemers proberen geld te verdienen door dingen te bouwen waarvan ze hopen dat de mensen ze zullen gebruiken.

DeFi-toepassingen hebben de blokketen van het ethereum geblokkeerd, waardoor de mediane transactiekosten, die bekend staan als „gas“, sinds het begin van het jaar ruwweg verviervoudigd zijn. Maar zoals het onderzoeksbureau Dapp Radar in een nieuw rapport aangeeft, is het gebruik van het netwerk verder toegenomen.

Goktoepassingen schijnen verdrongen te worden, maar de activiteit is gezwollen op gedecentraliseerde leenplatforms zoals Aave en geautomatiseerde, netwerk-gebaseerde handelssystemen zoals Uniswap en Curve. De totale transactievolumes bereikten bijna $25 miljard in augustus, van minder dan $5 miljard een maand eerder op het jaar.

„De hoge etherische gasprijzen hebben het DeFi-ecosysteem nog niet beïnvloed,“ schreef de publicatie in het „Dapp Ecosystem Report“ voor augustus.

Noch hebben de verhoogde transactiekosten veel twijfels gezaaid in de hoofden van de investeerders. Terwijl de prijzen voor ether, het inheemse teken van de Etherische keten, zich de laatste weken hebben teruggetrokken, hebben zij nog bijna verdrievoudigd sinds het begin van het jaar, aan ongeveer $367.

John Todaro, directeur van institutioneel onderzoek voor de cryptocurrency-analyse vaste TradeBlock, schatte deze week in een rapport dat de dagelijkse prijzen die op het Etherische netwerk worden verzameld aan een gemiddelde $5 miljoen per dag zijn beklommen, wat een jaarlijks looppercentage van ongeveer $1.5 miljard impliceert.

„De gebruikers hebben zich verzameld om DeFi-munten te verhandelen aangezien zij de heetste nieuwe sector in de ruimte zijn geworden,“ schreef Todaro.

Shiv Malik, mede-oprichter van de Intergenerational Foundation denktank, schreef donderdag in een op-ed voor CoinDesk dat een heleboel van de DeFi-activiteit zou kunnen worden „token speculatie“ en „vervaardigd uit het niets,“ met „geen werkelijke koffie onder al dat schuim.“

Maar op basis van de recente gegevens lijkt de markt te werken. En klanten zijn blijkbaar bereid te betalen.

Bitcoin Watch

Bitcoin Era blijft gevangen in een smalle range van $10.000 tot $10.500 voor de zevende dag op rij met zowel stieren als beren die niet bereid zijn om de prijsactie te leiden.

  • Uiteindelijk zal het bereikspel echter waarschijnlijk eindigen met een bullish breakout, omdat de on-chain metriek steeds beter wordt.
  • De cryptocurrency’s hashrate nam eerder deze week toe tot recordhoogtes boven 140 exahashes per seconde.
  • Bovendien is er bewijs van de vraag naar dipsaus, met name van kleine investeerders.
  • Het aantal „wholecoiners“ of adressen met minstens 1 BTC is deze week gestegen tot een nieuw levenslange hoogte van 823.000, volgens gegevensbron Glassnode.
  • Een beweging boven $10.500 zou een eind van de terugtrekking van de hoogte van Augustus van $12.476 impliceren en zou een heropleving van bredere uptrend signaleren.
  • „Het ,,bewegen zich vooruit, zou de prijs boven $10.500 stabiliseren, die met de 0.618 vezel samenvalt, kan een stijgende voortzetting worden verwacht,“ volgens analisten bij Stack, een leverancier van cryptocurrency drijvers en indexfondsen.

Token Watch

Ethereum (ETH): De ethersaldi op de beurzen zijn gedaald tot een dieptepunt van zeven maanden op de gecentraliseerde beurzen, wat mogelijk suggereert dat handelaren hun penningen gebruiken om geld te verdienen aan DeFi-toepassingen, zoals opbrengstlandbouw.

SushiSwap (SUSHI): Medeoprichter van het „vampier“-protocol vertelt CoinDesk China dat zijn partners in het project „nadenken over hoe ze snel geld kunnen verdienen.“